Menukaart

Whisky & Gin Distillatenlounge is - zoals de naam al aangeeft - een loungebar gespecialiseerd in Whisky & Gin-tonic. Op dit moment hebben wij ruim 500 whisky's, 125 gin-tonic en bijna 200 overige distillaten in onze collectie. Qua whisky uiteraard veel Schots en Iers op ons menu, maar ook whisk(e)y's uit Japan, Nederland, IJsland, Amerika, Tasmanië, Duitsland, Israël, Zweden, Canada, India, België: noem maar op! Vandaag de dag worden overal ter wereld mooie whisky's gestookt die beslist de moeite waard zijn. Ons assortiment wisselt voortdurend en feedback van de gasten in het cafégedeelte helpt daarbij uiteraard enorm.

Deze diversiteit geldt ook voor de gins die wij - uiteraard - met een mixdrankje serveren. Veel Nederlandse, Schotse en Engelse gins, maar ook exoten uit Zuid-Afrika, Japan, Colombia, Spanje, Israël en Finland bijvoorbeeld. Onze overige distillaten zijn grappa, Cognac, Armagnac, rum, korenwijn, bierbrand, jenever, genever, vodka, tequila, mezcal, aguardente, aquavit, absint en Calvados.  Op onze menukaart in de bar vind je ook een kleine selectie cocktails, wijnen, bier, frisdrank, alcoholvrij en koffie & thee. 

Net als bij een regulier café kun je gewoon binnenlopen en vanaf de kaart een drankje bestellen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn wij dan ook tot middernacht geopend. Reserveren is gewenst om zeker te zijn van een tafeltje. Er is geen minimale groepsgrootte voor een drankje of een proeverij vanaf de menukaart. Wij serveren alle distillaten per glas en per flight in diverse prijsklassen. Een flight is een soort proefplankje met 3 of 4 kleine glaasjes zodat je verschillende smaken en origine kunt beleven. Een mini-proeverij dus. Ter plekke kies je het gewenste smaakprofiel vanaf de menukaart of je laat je verrassen door ons. Het verhaal achter je drankje krijg je er altijd bij; dat is immers ons concept! Voor een proeverijtje moet je wel de tijd nemen; zeker zo'n 1,5 tot 2 uur.

Prijsindicatie: een glas gin-tonic begint bij € 8,50. Een gin-tonic proeverij is er voor € 22,50 (3 glaasjes) of € 27,50 (4 glaasjes). Onze whisky's presenteren we in verschillende niveaus: Bachelor, Advanced en Professional. Een glas whisky begint bij € 9,00 en een 3-flight bij € 18,00 in de Bachelor categorie. Een 4-flight in de Advanced categorie kost € 35,00. Enkele Exclusive whisky's gaan uitsluitend per glas. Daarnaast hebben we een separate kaart met Independent Bottlers waaronder de SMWS waarvan we Partner Bar zijn.

Wil je er iets bij eten? Op de kleine kaart hebben we kaas, charcuterie, zoutjes, olijven of brood met tapenades. Of ga voor het Whiskyplankje: gerookte zalm met whisky en whiskykaas met whiskymarmelade! Het Ginplankje bevat o.a. Blugins kaas, jeneverpaté en spreadable gin.

"Too much of anything is bad, but too much of good whiskey is barely enough."

-Mark Twain