Menukaart

Whisky & Gin Distillatenlounge is - zoals de naam al aangeeft - een bar gespecialiseerd in Whisky & Gin-tonic. Wij schenken echter vele andere distillaten die beslist de moeite waard zijn. Probeert u eens een Frans distillaat uit de streek Cognac of Armagnac. Een grappa uit Noord-Italie of een kruidige Caribbean black rum! Op dit moment hebben wij zo'n 275 whisky's, 100 gins en ruim 100 overige distillaten in onze collectie waaronder ook korenwijn, bierbrand, jenever, genever, vodka, tequila, mezcal, aguardente, aquavit en calvados. Op onze menukaart vindt u ook een kleine selectie wijnen, bier, frisdrank, alcoholvrij en koffie. Bij elk glas distillaat krijgt u een kleine bijpassende versnapering geserveerd. Trek in meer? Kies dan voor een hartig plankje van de kleine kaart: kaas, worst, zoutjes, olijven of brood met tapenades. Of ga voor het Whiskyplankje: whiskyworst van Brandt & Levie, Jim Beam's bourbon chips en whiskykaas met whiskymarmelade!

Net als bij een regulier café kunt u gewoon binnenlopen en vanaf de kaart een drankje kiezen. Dat kan een proeverijtje zijn of een enkel glas. Reserveren is gewenst i.v.m. de coronamaatregelen. Er is geen minimale groepsgrootte voor een proeverij vanaf de menukaart. Alleen of met meerderen; iedereen is welkom bij ons!

Wij serveren alle distillaten per glas en per flight in diverse prijsklassen. Een flight is een soort proefplankje met 3 of 4 kleine glaasjes zodat u verschillende smaken en origine kunt beleven. Een mini-proeverij dus. Ter plekke kiest u vanaf het menu of u laat zich verrassen door ons. Een glas gin-tonic begint bij € 8,50. Een gin-tonic proeverij is er voor € 20,00 (3 glaasjes) of € 25,00 (4 glaasjes). Onze whisky's presenteren we in verschillende niveaus: Bachelor, Advanced en Professional. Een glas whisky begint bij € 9,00 en een 3-flight bij € 18,00.

"Too much of anything is bad, but too much of good whiskey is barely enough."

-Mark Twain

Whisky van de maand OKTOBER: Edradour Caledonia Single Malt 12yr 46%, Highlands
Edradour is een kleinschalige, traditionele distilleerderij gelegen op een idyllische plek in het hart van de Schotse Hooglanden. Deze whisky is uitgegeven samen met de Schotse singer-songwriter Dougie McLean; Caledonia is de titel van één van zijn liedjes. Een mooie, rijke whisky gefinished op een sherryvat.

Glas 35ml deze maand € 7,50 i.p.v. € 9,00. De fles is ook in de slijterij verkrijgbaar.

RESERVEER

Gin-tonic van de maand OKTOBER: Red Door Highlands Gin 45%
Terwijl de whisky op vat ligt te rijpen kun je intussen een mooie gin stoken als je toch de apparatuur hebt. En dat hebben ze zeker gedaan bij Benromach Distilleries; Red Door is een traditioneel pot still distillaat met citrus, bloemen en duindoorn die wij serveren met Mediterranean tonic, jeneverbes en framboos.

Glas 50ml gin + 150ml tonic deze maand € 10,00 i.p.v. € 12,50. Fles is ook verkrijgbaar in de slijterij.

RESERVEER