Menukaart

U kunt gewoon binnenlopen en vanaf de kaart een drankje kiezen. Dat kan een proeverijtje zijn of een enkel glas. Reserveren is gewenst i.v.m. de coronamaatregelen. Er is geen minimale groepsgrootte. Alleen of met een groep; iedereen is welkom bij ons!

Whisky & Gin Distillatenlounge is - zoals de naam al aangeeft - een bar gespecialiseerd in Whisky & Gin-tonic. Wij schenken echter vele andere distillaten die beslist de moeite waard zijn. Probeert u eens een Frans distillaat uit de streek Cognac of Armagnac. Een grappa uit Noord-Italie of een kruidige Caribbean black rum! Op dit moment hebben wij zo'n 250 whisky's, 100 gins en ruim 100 overige distillaten in onze collectie waaronder ook korenwijn, bierbrand, jenever, genever, vodka, tequila, mezcal, aguardente, aquavit en calvados. Onze menukaart kent ook een beperkte selectie wijnen, bier, frisdrank, alcoholvrij en koffie. Bij elk glas distillaat krijgt u een kleine bijpassende versnapering geserveerd. Trek in meer? Kies dan voor een hartig plankje van de kleine kaart: kaas, worst, zoutjes, olijven of brood met tapenades. Of ga voor het Whiskyplankje: whiskyworst van Brandt & Levie, Jim Beam's bourbon chips en whiskykaas met whiskymarmelade!

Wij serveren alle distillaten per glas en per flight in diverse prijsklassen. Een flight is een soort proefplankje met 3 of 4 kleine glaasjes zodat u verschillende smaken en origine kunt beleven. Een mini-proeverij dus. Ter plekke kiest u vanaf het menu of u laat zich verrassen door ons. Voor uw gemak hebben wij ook voorgeselecteerde flights vanaf € 15,00. Een glas gin-tonic begint bij € 8,50. Een gin-tonic mini-proeverij is er vanaf € 20,00 voor 3 glaasjes. Onze whisky's presenteren we in verschillende niveaus: Bachelor, Advanced en Professional. Een glas whisky begint bij € 9,00 en een 3-flight bij € 18,00.

"Too much of anything is bad, but too much of good whiskey is barely enough."

-Mark Twain

Whisky van de maand AUGUSTUS: Nikka Coffey Grain 45%, Japan 
In aanloop naar de proeverij van woensdag de 12e zetten we alvast de Nikka Coffey Grain in de spotlight. Nikka is samen met Suntory de grootste whiskyproducent van Japan en maakt daarnaast zeer goede gin, wodka en brandy. Deze grain whisky is een mengeling van graansoorten. Mooie blend waar verschillende smaken samenkomen.

RESERVEER

Gin-tonic van de maand AUGUSTUS: 1689 Authentic Dutch Dry Gin 
Een koninklijke gin van Hollandse makelij waar kennelijk Willem van Oranje himself een liefhebber van was. Het originele recept uit 1689 is gebruikt voor deze frisse zomergin die wij combineren met Mediterranean tonic en frambozen.

RESERVEER