Locatie

WHISKY & GIN is een sfeervolle distillatenlounge in Neorenaissance stijl waar je onder het genot van goede muziek en in een comfortabele ambiance met vrienden, familie, collega's, alleen of met ons van een goed glas whisky, gin, cognac, rum, grappa of ander distillaat geniet. Ons etablissement is gelegen tussen het centrum van Breda en de gezellige wijk het Ginneken. Naast de lounge waar geschonken en geproefd wordt heeft Whisky & Gin een speciaalslijterij, een cadeauwinkel en ruimte voor vergadering, cursus of expositie.
Klik HIER voor een virtuele tour door ons etablissement.

PARKEREN
U kunt voor de deur maximaal 3 uren betaald parkeren in de Nieuwe Ginnekenstraat zelf. Tot 18:00 uur kost dit EUR 2,30 per uur, zeven dagen per week. Op de donderdagavond betaalt u tot 22:00 uur. De dichtstbijzijnde overdekte parkeergarage is Concordiastraat.

NIEUWE GINNEKENSTRAAT 18
Dit monumentale pand met haar kleurrijke glas-in-lood ramen dateert uit 1884 en is gebouwd in opdracht van Kolonel Frans Petrus Cavaljé, toen in dienst bij de Koninklijke Militaire Academie. In 1919 en in 1969 heeft het pand ingrijpende verbouwingen ondergaan. In 2018 - 2019 is het pand volledig gerestaureerd en zijn de oorspronkelijke ornamenten met zorg hersteld. Het interieur van de lounge en serre is in 1919 ontworpen door Charles Estourgie in Hollandse Neorenaissance stijl.

Een uitgebreide beschrijving van het interieur en de voormalige bewoners van no. 18 vindt u hier.

PERSBERICHTEN

...
...
...
...
...
...
...
...