Kalender

04 nov.
2020
19:30
Whiskeyproeverij Houses of Ireland WORDT VERPLAATST

In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Redbreast, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Je kunt ook het Contactformulier gebruiken.

08 nov.
2020
16:00
Whiskeyproeverij Houses of Ireland WORDT VERPLAATST

Een herhaling van afgelopen woensdag, maar dan in een 'lazy Sunday afternoon' setting. In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan, Redbreast en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Sign up! Dat kan o.a. door het Contactformulier te gebruiken. 

14 nov.
2020
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Dit weekend bijvoorbeeld! Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij u kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Kiest u voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en intussen spreadable rum op je croissant. Mm .....! De kosten bedragen € 37,50 pp. Reserveren via email of het contactformulier.

21 nov.
2020
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Vandaag bijvoorbeeld! Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij u kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Kiest u voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed! Een rumcocktail om te beginnen en een rumkoffie om te eindigen..... De kosten bedragen € 37,50 pp. Reserveren via email of het contactformulier.

29 nov.
2020
16:00
Whiskyproeverij 'Around the World'

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bacholor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Uiteraard krijgt u het verhaal achter de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Een soort college dus. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 32,50 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

09 dec.
2020
19:30
Whiskyproeverij 'Blind Tasting'

Het einde van 2020 nadert; tijd voor een verrassende avond! We schenken 6 distillaten en het is aan u om te proberen deze te plaatsen. Is het whisky of toch een 5-jarige Armagnac; Mezcal of een rokerige Islay; een barrel aged gin of een jonge whisky; rum op een whiskyvat gerijpt of whisky op een rumvat gerijpt..... Gaat u de uitdaging aan?? Aanmelden voor dit verrassingscollege kan via e-mail, telefoon of door even binnen te lopen als we geopend zijn. Het Contactformulier mag ook. Kosten bedragen € 35,00 pp inclusief bijpassende snacks.

13 dec.
2020
16:00
Whiskyproeverij 'Blind Tasting'

Het einde van 2020 nadert; tijd voor een verrassende zondagmiddag! We schenken 6 distillaten en het is aan u om te proberen deze te plaatsen. Is het whisky of toch een 5-jarige Armagnac; Mezcal of een rokerige Islay; een barrel aged gin of een jonge whisky; rum op een whiskyvat gerijpt of whisky op een rumvat gerijpt..... Gaat u de uitdaging aan?? Aanmelden voor dit verrassingscollege kan via e-mail, telefoon of door even binnen te lopen als we geopend zijn. Het Contactformulier gebruiken mag ook. Kosten bedragen € 35,00 pp inclusief bijpassende snacks.

18 jan.
2021
09:30
Cursus Whisky Ambassador

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt verzorgd door Comedus. Voor meer info en deelname klik HIER of neem contact met ons op via info@whiskyandgin.nl.