Kalender

Let op: onderstaande themaproeverijen zijn EXTRA bijeenkomsten! Je kunt uiteraard - we zijn immers een bar  - gewoon binnenlopen of van tevoren een tafeltje reserveren voor een drankje of proeverijtje van de menukaart. Check onze actuele openingstijden onderaan deze pagina. 

*********************************

17 dec.
2023
16:00
Whisky & Kaasproeverij

Zeker, ook kaas gaat goed bij specifieke whisky's! Een cheddar bij een mooie Auchentoshan bijvoorbeeld of een oude kaas met zoutkristallen bij een heerlijke Glendronach. En wat dacht je van een felle blauwkaas bij een gerookte whisky als afsluiter? Je kunt je aanmelden voor deze smakelijke proeverij via email of telefoon óf als je toch in de bar bent voor een lekker glas. Houd er rekening mee dat we zo'n 2,5 uur bezig zijn. Op tafel zal ook stokbrood en tafelwater staan. De kosten bedragen € 40,00 voor 5 drams en 5 bijpassende kaasjes. En natuurlijk vertellen we weer alles wat je over whisky wilt weten..... CHEE(R)S(E)!

Graag van tevoren aanmelden per telefoon, e-mail of het Reserveringsformulier.

31 dec.
2023
14:00
Oud & Nieuw Whiskyproeverij

Op de laatste dag van het jaar is het thema van onze maandelijkse proeverij Oud & Nieuw: new make spirits - dus nét uit de distilleerketel - en vervolgens een vatrijping. Ervaar wat een houten vat en jaren geduld doen met een whisky! We proeven 5 drams + een Mistery Dram met tekst en uitleg en een lesje distilleren uiteraard. Ook een kleine passende bite en stokbrood zijn inbegrepen. De kosten bedragen EUR 35,00 pp. Meld je aan voor deze bijzondere thematische proeverij via email, telefoon, of het Contactformulier op de website. 

Let op: omdat het Oudejaarsdag is starten we iets eerder (om 14:00 uur) dan gebruikelijk!

14 jan.
2024
16:00
Cognac-Armagnacproeverij

Een bourgondische zondagmiddag waarop we wijndistillaten gaan proeven: Cognac en Armagnac. Hoe wordt het geproduceerd en wat is eigenlijk het verschil? Waarom is een Cognac een Brandy, maar een Brandy niet per se een Cognac? We schenken 5 glaasjes wijndistillaat met telkens tekst en uitleg een iets lekkers erbij. Niet bepaald met de Franse slag dus. Of misschien toch wel: stokbroodje, Frans kaasje, Franse saucisson ...... mmm! Kosten zijn € 37,50 pp. We starten om 16:00 uur en de proeverij duurt tot ongeveer 18:30 uur. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of door even binnen te open tijdens openingstijden. Het Contactformulier gebruiken mag ook.

25 jan.
2024
09:30
Cursus GIN AMBASSADOR

Wil je ook álles weten over gin, gin-tonics en cocktails met gin? Word Gin Ambassador! Deze eendaagse geaccrediteerde Schotse training - zie  The Gin Ambassador - is een interactieve workshop waarin o.a. de oorsprong en geschiedenis van gin door de eeuwen heen wordt behandeld (Jenever!), de verschillende productiemethoden, botanicals, gin stijlen en hoe ‘The Perfect Serve’ te creëren. Je proeft verschillende gins en creëert je eigen gin voor thuis. We sluiten af met een examen van 30 vragen en een praktische aromatest. Na succesvolle afronding ontvang je je prestigieuze Gin Ambassador certificaat en reversspeld. En natuurlijk mag je de titel Gin Ambassador dragen. De kosten bedragen € 225,00 pp. Koffie, thee en lunch in onze eigen comfortabele cursusruimte zijn inbegrepen. 

DUS zoek je een leuke activiteit met vriendengroep, vereniging, familie of collega's? Deze workshop is zeer geschikt voor groepen! Ook een training op locatie is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden via info@whiskyandgin.nl

26 jan.
2024
09:30
Cursus Whisky Ambassador

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt door ons verzorgd in onze comfortabele cursusruimte aan de achterzijde van het pand. Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen in de kosten. Deze bedragen € 305,00 incl. BTW. Meer info en aanmelden via info@whiskyandgin.nl

28 jan.
2024
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Ben je een beginnende whiskydrinker? Of gevorderd maar wil je meer weten over hoe deze mooie spirit tot stand komt? Meld je aan voor onze einde-maand whiskyproeverij! We schenken 5 drams + een MISTERY DRAM uit onze collectie van 500+ whisky's van over de hele wereld met telkens een kleine complementaire bite (food pairing) en een mooi verhaal. Op tafel staat stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon! Kosten bedragen EUR 37,50 pp en de proeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Nablijven mag! Graag van tevoren aanmelden, bijvoorbeeld via het formulier RESERVEREN