Kalender

*onderstaande activiteiten zijn onder voorbehoud afhankelijk van de dan geldende maatregelen i.v.m. Covid-19*

29 apr.
2021
20:00
Online GIN-TONIC proeverij

Samen met studenten Facility Management aan de Breda University of Applied Sciences houden wij een gin-tonic proeverij van 20:00 - 22:00 uur. We proeven 4 mini gin-tonics met bijpassend hapje en intussen krijg je online tekst en uitleg! De proefpakketjes met gins, tonics, hapjes en proefglaasje kunnen van tevoren worden afgehaald of bezorgd. Aanmelden kan door een WhatsApp bericht te sturen naar de organisatie: 06 53116086. Meer info vind je HIER.

08 mei
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen met Moederdag, maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Wat dacht je van dit weekend?!? Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

13 mei
2021
20:30
Whiskeyproeverij Bourbon & Blues

Op de eerste avond van het Jazzfestival in Breda van 13 t/m 16 mei is het hoog tijd dat we de Amerikaanse distillaten gaan proeven. Waarom schrijf je whiskey i.p.v. whisky? Heeft de drooglegging uit het begin van de vorige eeuw daar iets mee te maken? En wat is het verschil tussen bourbon en whiskey? Meld je aan en ga mee op deze 'whiskey road trip'! We nuttigen 6 glaasjes met telkens een complementaire versnapering. En de juiste muziek erbij natuurlijk. Kosten EUR 35,00 pp, graag aanmelden via het Reserveringsformulier.

16 mei
2021
16:00
Whiskeyproeverij Bourbon & Blues

Op de laatste dag van het Jazzfestival in Breda herhalen we de proeverij van afgelopen donderdag. Amerikaanse distillaten dus. Waarom schrijf je eigenlijk whiskey i.p.v. whisky? Heeft de drooglegging uit het begin van de vorige eeuw daar iets mee te maken? En wat is het verschil tussen bourbon en whiskey? Meld je aan en ga mee op deze 'whiskey road trip' in een lazy Sunday afternoon setting! We nuttigen 6 glaasjes met telkens een complementaire versnapering. En de juiste muziek erbij natuurlijk. Kosten EUR 35,00 pp, graag aanmelden via het Reserveringsformulier.

22 mei
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Dit Pinksterweekend bijvoorbeeld, want maandag 2e Pinksterdag zijn we ook geopend! Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

30 mei
2021
16:00
Whiskyproeverij Lazy Sunday Afternoon

Het is weer zover; de laatste zondag van de maand! Dan organiseren wij altijd een 'walk in' whiskyproeverij om 16.00 uur. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

31 mei
2021
09:30
Cursus Whisky Ambassador VOLGEBOEKT

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt verzorgd door Comedus. Voor meer info en deelname klik HIER of neem contact met ons op via info@whiskyandgin.nl. 

09 jun.
2021
20:30
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Vanavond proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Kosten bedragen € 35,00 pp. Meld je aan! Dat kan o.a. via het Contactformulier. Verhinderd? A.s. zondagmiddag is er een herkansing. Salud!

13 jun.
2021
16:00
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Tijdens dit 'zondagmiddagcollege' proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Kosten bedragen € 35,00 pp. Meld je aan! Dat kan o.a. via het Contactformulier .

27 jun.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bacholor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Uiteraard krijgt u het verhaal achter de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Een soort college dus. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

07 jul.
2021
20:30
Grappaproeverij Grappa d'Italia

Voortreffelijke keuken, uitstekende wijnen en een heerlijk klimaat: iedereen houdt van Italië! En in het noorden wordt ook nog eens een prima grappa gedistilleerd uit de restanten van de wijnproductie. Diverse huizen en rijpingen gaan we proeven, met een bijpassende versnapering. Kosten EUR 35,00 pp. Aanmelden via het reserveringsformulier. Als je verhinderd bent is er a.s. zondagmiddag een herkansing.

11 jul.
2021
16:00
Grappaproeverij Grappa d'Italia

Voortreffelijke keuken, uitstekende wijnen en een heerlijk klimaat: iedereen houdt van Italië! En in het noorden wordt ook nog eens een prima grappa gedistilleerd uit de restanten van de wijnproductie. Diverse huizen en rijpingen gaan we proeven, met een bijpassende versnapering. Kosten EUR 35,00 pp. Aanmelden via het reserveringsformulier. Herhaling van afgelopen woensdag, maar nu in een lazy Sunday afternoon setting...... 

17 jul.
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

08 sep.
2021
20:30
Whiskeyproeverij Houses of Ireland

In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Redbreast, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Je kunt ook het Contactformulier gebruiken.

12 sep.
2021
16:00
Whiskeyproeverij Houses of Ireland

Een herhaling van afgelopen woensdag, maar dan in een 'lazy Sunday afternoon' setting. In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan, Redbreast en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Sign up! Dat kan o.a. door het Contactformulier te gebruiken.