Kalender

*onderstaande activiteiten zijn onder voorbehoud afhankelijk van de dan geldende maatregelen i.v.m. Covid-19*

27 jun.
2021
15:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bacholor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Uiteraard krijgt u het verhaal achter de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Een soort college dus. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

07 jul.
2021
20:30
Cognac-Armagnacproeverij

Deze woensdagavond gaan we wijndistillaten proeven: Cognac en Armagnac. Wat is eigenlijk het verschil? En gaat dit distillaat ook goed samen met kaas en stokbrood of kiezen we toch voor iets zoets? In een 2 uur durend college krijgt u tekst en uitleg. Kosten zijn EUR 35,00 pp voor 6 glaasjes inclusief de hapjes. Niet bepaald met de Franse slag dus. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Verhinderd? A.s. zondagmiddag een herkansing!

11 jul.
2021
16:00
Cognac-Armagnacproeverij

Een bourgondische zondagmiddag met fijne muziek waarop we wijndistillaten gaan proeven: Cognac en Armagnac. Wat is eigenlijk het verschil? En gaat dit distillaat ook goed samen met kaas en stokbrood of kiezen we toch voor iets zoets? In een 2 uur durend college (herhaling van afgelopen woensdag) krijgt u tekst en uitleg. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 glaasjes inclusief de hapjes. Niet bepaald met de Franse slag dus. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Het Contactformulier gebruiken mag ook.

17 jul.
2021
12:00
Whisky & Gin Brunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN BRUNCH op dinsdag t/m zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Op de pagina Whiskyarrangementen vind je een gedetailleerde omschrijving van onze brunches. Bij de whiskybrunch serveren we 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie (Irish, Scottish of Bourbon Coffee) of een koffie met whiskylikeur. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch kies je een gin-tonic vanaf onze menukaart en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier. 

25 jul.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine alambiek. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens water en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

11 aug.
2021
20:30
Calvados Proeverij

Van veel landbouwproducten kun je brandewijn maken, omdat de suiker wordt omgezet in alcohol. Dus ook van appels! Vanavond gaan we Calvados proeven met diverse cask finishes. De finale rijping op een specifiek vat geeft een mooie afdronk aan het distillaat. We proeven 6 glaasjes met een bijpassend hapje. De kosten bedragen € 35,00. Aanmelden kan via o.a. het Contactformulier. Als je verhinderd bent is er a.s. zondag een herkansing.

15 aug.
2021
16:00
Calvados Proeverij

Van veel landbouwproducten kun je brandewijn maken, omdat de suiker wordt omgezet in alcohol. Dus ook van appels! Deze middag gaan we in een heerlijke Lazy Sunday Afternoon setting diverse Calvados proeven van verschillende leeftijden en vatrijpingen. We proeven 6 glaasjes met een bijpassend hapje. De kosten bedragen € 35,00. Aanmelden kan via o.a. het Contactformulier.

08 sep.
2021
20:30
Grappaproeverij Grappa d'Italia

Voortreffelijke keuken, uitstekende wijnen en een heerlijk klimaat: iedereen houdt van Italië! En in het noorden wordt ook nog eens een prima grappa gedistilleerd uit de restanten van de wijnproductie. Diverse huizen en rijpingen gaan we proeven, met een bijpassende versnapering. Kosten EUR 35,00 pp. Aanmelden via het reserveringsformulier. Als je verhinderd bent is er a.s. zondagmiddag een herkansing.

12 sep.
2021
16:00
Grappaproeverij Grappa d'Italia

Voortreffelijke keuken, uitstekende wijnen en een heerlijk klimaat: iedereen houdt van Italië! En in het noorden wordt ook nog eens een prima grappa gedistilleerd uit de restanten van de wijnproductie. Diverse huizen en rijpingen gaan we proeven, met een bijpassende versnapering. Kosten EUR 35,00 pp. Aanmelden via het reserveringsformulier. Herhaling van afgelopen woensdag, maar nu in een lazy Sunday afternoon setting...... 

26 sep.
2021
09:30
Cursus Whisky Ambassador 

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt verzorgd door Comedus. Voor meer info en deelname klik HIER of neem contact met ons op via info@whiskyandgin.nl. 

09 okt.
2021
10:00
Evento di Santerello Bruidsbeurs

Trouwplannen en op zoek naar een leuke activiteit voor je Bachelor Party? Boek een whiskyproeverij! Wij verzorgen een 2 uur durende tasting geheel naar wens van de Bachelor. In onze 1920s lounge kunnen we groepen tot 20 personen comfortabel accommoderen. Houdt de bruid of bruidegom meer van een ander distillaat? Ook een proeverij van cognac, rum, grappa of gin-tonic is mogelijk. Bezoek ons op 9 of 10 oktober op de trouwbeurs voor een 'wee dram' in het monumentale Ingenhousz in Breda en we vertellen je alles over de mogelijkheden voor een groepsarrangement. Haast? Bezoek onze whiskybar aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 en informeer naar de opties. 

*ons etablissement aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 is deze dag gesloten*

10 okt.
2021
10:00
Evento di Santerello Bruidsbeurs

Trouwplannen en op zoek naar een leuke activiteit voor je Bachelor Party? Boek een whiskyproeverij! Wij verzorgen een 2 uur durende tasting geheel naar wens van de Bachelor. In onze 1920s lounge kunnen we groepen tot 20 personen comfortabel accommoderen. Houdt de bruid of bruidegom meer van een ander distillaat? Ook een proeverij van cognac, rum, grappa of gin-tonic is mogelijk. Bezoek ons op 9 of 10 oktober op de trouwbeurs voor een 'wee dram' in het monumentale Ingenhousz in Breda en we vertellen je alles over de mogelijkheden voor een groepsarrangement. Haast? Neem contact met ons op of kom langs in onze whiskybar.

*ons etablissement aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 is deze dag gesloten*

13 okt.
2021
20:30
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Vanavond proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Kosten bedragen € 35,00 pp. Meld je aan! Dat kan o.a. via het Contactformulier. Verhinderd? A.s. zondagmiddag is er een herkansing. Salud!

17 okt.
2021
16:00
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Tijdens dit 'zondagmiddagcollege' proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Kosten bedragen € 35,00 pp. Meld je aan! Dat kan o.a. via het Contactformulier .