Kalender

Let op: onderstaande themaproeverijen zijn EXTRA bijeenkomsten! Je kunt uiteraard - we zijn immers een café  - te allen tijde binnenlopen of van tevoren een tafeltje reserveren voor een drankje of proeverijtje van de menukaart. Check onze openingstijden onderaan deze pagina. 

*********************************

04 okt.
2023
09:30
Cursus GIN AMBASSADOR

Wil je ook álles weten over gin, gin-tonics en cocktails met gin? Word Gin Ambassador! Deze eendaagse geaccrediteerde Schotse training - zie  The Gin Ambassador - is een interactieve workshop waarin o.a. de oorsprong en geschiedenis van gin door de eeuwen heen wordt behandeld (Jenever!), de verschillende productiemethoden, botanicals, gin stijlen en hoe ‘The Perfect Serve’ te creëren. Je proeft verschillende gins en creëert je eigen gin voor thuis. We sluiten af met een examen van 30 vragen en een praktische aromatest. Na succesvolle afronding ontvang je je prestigieuze Gin Ambassador certificaat en reversspeld. En natuurlijk mag je de titel Gin Ambassador dragen. De kosten bedragen € 225,00 pp. Koffie, thee en lunch in onze eigen comfortabele cursusruimte zijn inbegrepen. 

DUS zoek je een leuke activiteit met vriendengroep, vereniging, familie of collega's? Deze workshop is zeer geschikt voor groepen! Ook een training op locatie is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden via info@whiskyandgin.nl

05 okt.
2023
09:30
Cursus Whisky Ambassador

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt door ons verzorgd in onze comfortabele cursusruimte aan de achterzijde van het pand. Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen in de kosten. Deze bedragen € 305,00 incl. BTW. Meer info en aanmelden via info@whiskyandgin.nl

06 okt.
2023
09:00
Cursus Whisky Ambassador ADVANCED

De Advanced Whisky Ambassador is een meerdaagse cursus en het logische vervolg op The Whisky Ambassador. Je leert in detail wat Schotse whisky is, hoe het wordt geproduceerd, hoe de smaken en aroma’s ontstaan en waarom het de meest diverse drank ter wereld is. 

De tutor is Bob Wenting van Comedus. De cursus duurt van 6 t/m 8 oktober en is volledig verzorgd. Met hotelovernachting is ook mogelijk. De cursus vindt plaats in onze vergaderruimte en in de lounge. Voor meer informatie en aanmelden; klik HIER.

29 okt.
2023
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Ben je een beginnende whiskydrinker? Of gevorderd maar wil je meer weten over hoe deze mooie spirit tot stand komt? Meld je aan voor onze einde-maand whiskyproeverij! We schenken 5 drams + een MISTERY DRAM uit onze collectie van 500+ whisky's van over de hele wereld met telkens een kleine complementaire bite (food pairing) en een mooi verhaal. Op tafel staat stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon! Kosten bedragen EUR 35,00 pp en de proeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Nablijven mag! Graag van tevoren aanmelden, bijvoorbeeld via het Contactformulier bovenaan de webpage.

05 nov.
2023
14:00
SMWS Whisky & Chocoladeproeverij

Vandaag verzorgen wij als Partnerbar van de Scotch Malt Whisky Society (SMWS) weer een smakelijke proeverij: een mooie line up van cask strength Society drams met telkens een bijpassende chocoladepairing. De proeverij vindt plaats in onze whiskybar, duurt ongeveer 2,5 uur en wordt gepresenteerd door een SMWS Brand Ambassador. Leden, introducees en geïnteresseerden zijn van harte welkom! De kosten bedragen € 45,00 voor leden en € 55,00 voor niet-leden. Tickets zijn verkrijgbaar aan de bar of via de SMWS website.

Overweeg je lid te worden van de Society? Registreer je in onze whiskybar en ontvang een gratis SMWS proefpakket

26 nov.
2023
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij | thema SCHOTLAND

Het is geweldige ervaring om in Schotland een distilleerderij te bezoeken! Bij ons spreekt het tot de verbeelding, maar rijdend door dit prachtige land kom je langs de ene na de andere whiskystokerij. Alsof het gewoonste zaak van de wereld is! Vanmiddag doen we een rondje Schotland in 5 drams; Highlands, Lowlands, Speyside, Campbeltown en eilanden zoals Jura, Islay en Arran. Deze 'reis' duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 35,00 pp. Bij elke dram komt een klein bijpassend hapje. AANMELDEN