Kalender

*onderstaande activiteiten zijn onder voorbehoud afhankelijk van de dan geldende maartregelen i.v.m. Covid-19*

22 feb.
2021
09:30
Cursus Whisky Ambassador

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt verzorgd door Comedus. Voor meer info en deelname klik HIER of neem contact met ons op via info@whiskyandgin.nl. 

07 mrt.
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Vandaag bijvoorbeeld! Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

10 mrt.
2021
20:30
Whiskyproeverij Schotland

Het is geweldige ervaring om in Schotland een distilleerderij te bezoeken! Bij ons spreekt het tot de verbeelding, maar rijdend door dit prachtige land kom je langs de ene na de andere whiskystokerij. Alsof het gewoonste zaak van de wereld is! Vanavond doen we een rondje Schotland in 6 drams; Highlands, Lowlands, Speyside, Campbeltown en eilanden zoals Jura, Islay en Arran. Deze 'reis' duurt ongeveer 2 uur en kost € 35,00 pp. Bij elke dram komt een klein bijpassend hapje. Andere verplichtingen op de woensdagavond? A.s. zondag is er een herkansing! AANMELDEN

14 mrt.
2021
16:00
Whiskyproeverij Schotland

Een herhaling van afgelopen woensdag waarbij we een denkbeeldig bezoek brengen aan Schotland in 6 drams; Highlands, Lowlands, Speyside, Campbeltown en eilanden zoals Jura, Islay en Arran. Uiteraard met achtergrondinformatie en uitleg over het proces van whisky stoken. Deze 'reis' duurt ongeveer 2 uur en kost € 35,00 pp. Bij elke dram komt een klein bijpassend hapje. AANMELDEN

28 mrt.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bacholor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Uiteraard krijgt u het verhaal achter de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Een soort college dus. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

03 apr.
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag - en deze maand ook op maandag 2e Paasdag - vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

14 apr.
2021
20:30
Whiskeyproeverij Houses of Ireland

In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Redbreast, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Je kunt ook het Contactformulier gebruiken.

18 apr.
2021
16:00
Whiskeyproeverij Houses of Ireland

Een herhaling van afgelopen woensdag, maar dan in een 'lazy Sunday afternoon' setting. In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit o.a. Green Spot, Quiet Man, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan, Redbreast en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Sign up! Dat kan o.a. door het Contactformulier te gebruiken. 

25 apr.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

08 mei
2021
12:00
Whisky & Gin Weekendbrunch

Lekker uit lunchen maar dan net even anders? Boek een WHISKY & GIN WEEKENDBRUNCH op zaterdag of zondag vanaf 12:00 uur voor minimaal 2 personen. Wat dacht je van dit weekend?!? Bij de whiskybrunch serveren we whiskycake, whiskychips, kleine sandwiches met whiskykaas en whiskyworst en mini-croissants met whiskymarmelade. De brunch gaat vergezeld van 3 whisky's, waaronder een whiskykoffie waarbij je kunt kiezen uit Irish, Scottish of Bourbon Coffee. Ga je voor de gin-tonic brunch dan starten we met de enige echte gin cocktail: de Dry Martini! Tijdens de brunch krijg je 3 mini gin-tonics en we sluiten af met koffie en een ginlikeur. Liever rum? Ook goed; een rumcocktail om te beginnen, een rumkoffie om te eindigen en spreadable rum op je croissant. Mmm ....! De kosten bedragen € 39,50 pp. Reserveren kan telefonisch, via email of het contactformulier.

12 mei
2021
20:30
Whiskeyproeverij Bourbon & Blues

Op de vooravond van het Jazzfestival in Breda van 13 t/m 16 mei is het hoog tijd dat we de Amerikaanse distillaten gaan proeven. Waarom schrijf je whiskey i.p.v. whisky? Heeft de drooglegging uit het begin van de vorige eeuw daar iets mee te maken? En wat is het verschil tussen bourbon en whiskey? Meld je aan en ga mee op deze 'whiskey road trip'! We nuttigen 6 glaasjes met telkens een complementaire versnapering. En de juiste muziek erbij natuurlijk. Kosten EUR 35,00 pp, graag aanmelden via het Reserveringsformulier.

16 mei
2021
16:00
Whiskeyproeverij Bourbon & Blues

Op de laatste dag van het Jazzfestival in Breda herhalen we de proeverij van afgelopen woensdag. Amerikaanse distillaten dus. Waarom schrijf je eigenlijk whiskey i.p.v. whisky? Heeft de drooglegging uit het begin van de vorige eeuw daar iets mee te maken? En wat is het verschil tussen bourbon en whiskey? Meld je aan en ga mee op deze 'whiskey road trip' in een lazy Sunday afternoon setting! We nuttigen 6 glaasjes met telkens een complementaire versnapering. En de juiste muziek erbij natuurlijk. Kosten EUR 35,00 pp, graag aanmelden via het Reserveringsformulier.

30 mei
2021
16:00
Whiskyproeverij Lazy Sunday Afternoon

Het is weer zover; de laatste zondag van de maand! Dan organiseren wij altijd een 'walk in' whiskyproeverij om 16.00 uur. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is.