Kalender

16 aug.
2020
16:00
Whiskyproeverij New World Whiskies

Ook in Taiwan, Japan, Korea en zelfs in India worden goede whisky's gemaakt die de moeite van het proberen waard zijn. Durft u het aan? Kosten EUR 35,00 pp. U krijgt 6 glaasjes te proeven met een complementaire versnapering. Dit 'college' is een herhaling van afgelopen woensdag, mocht u dan verhinderd zijn geweest. Aanmelden via het reserveringsformulier, per telefoon of even binnenlopen van tevoren.

09 sep.
2020
20:30
Cognac- en Armagnacproeverij

Een bourgondische avond waarin we wijndistillaten gaan proeven: Cognac en Armagnac. Wat is eigenlijk het verschil? En gaat dit distillaat ook goed samen met kaas en stokbrood of kiezen we toch voor iets zoets? In een 2 uur durend college krijgt u tekst en uitleg. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 glaasjes inclusief de hapjes. Niet bepaald met de Franse slag dus. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Het reserveringsformulier gebruiken mag ook.

12 sep.
2020
12:00
Open Monumentendag

In Breda worden dit jaar wandel- en fietsroutes georganiseerd langs cultureel erfgoed. Ook de Nieuwe Ginnekenstraat no. 18 bevindt zich op de route. Wij zijn als gebruikelijk geopend en nodigen u graag - vrijblijvend - uit onze sfeervolle monumentale lounge in Hollandse Neorenaissancestijl te bewonderen. 

13 sep.
2020
16:00
Cognac-Armagnacproeverij

Een herhaling van afgelopen woensdag, mocht u die avond verhinderd zijn. Een bourgondische zondagmiddag met fijne muziek waarop we wijndistillaten gaan proeven: Cognac en Armagnac. Wat is eigenlijk het verschil? En gaat dit distillaat ook goed samen met kaas en stokbrood of kiezen we toch voor iets zoets? In een 2 uur durend college krijgt u tekst en uitleg. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 glaasjes inclusief de hapjes. Niet bepaald met de Franse slag dus. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of even binnenlopen tijdens openingstijden. Het reserveringsformulier gebruiken mag ook.

13 sep.
2020
12:00
Open Monumentendag

In Breda worden dit jaar wandel- en fietsroutes georganiseerd langs cultureel erfgoed. Ook de Nieuwe Ginnekenstraat no. 18 bevindt zich op de route. Wij zijn als gebruikelijk geopend en nodigen u graag - vrijblijvend - uit onze sfeervolle monumentale lounge in Hollandse Neorenaissancestijl te bewonderen. 

07 okt.
2020
20:30
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Tijdens dit 'college' proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Aanmelden via de gebruikelijke weg: e-mail, bellen of loop even binnen als we geopend zijn. Indien u verhinderd bent maar toch nieuwsgierig naar het agavedistillaat, dan is er a.s. zondag een herkansing.

11 okt.
2020
16:00
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Tijdens dit 'zondagmiddagcollege' proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Meld je aan!

04 nov.
2020
20:30
Whiskeyproeverij Houses of Ireland

In Ierland werd ooit superieure whiskey gestookt totdat de Schotten hen inhaalden. Wat is er gebeurd? Een stukje geschiedenis en het waarom van whiskey versus whisky. We kunnen kiezen uit Green Spot, Quiet Man, Teeling, Lambay, Knappogue, Irisman, Jack Ryan en Jameson en natuurlijk knabbelen we daar ook iets bij. Kosten EUR 35,00 pp voor 6 drams. Aanmelden via 'Reserveren'.

09 dec.
2020
20:30
Whiskyproeverij 'Blind Tasting'

Het einde van 2020 nadert; tijd voor een verrassende avond! We schenken 6 distillaten en het is aan u om te proberen deze te plaatsen. Is het whisky of toch een 5-jarige Armagnac; Mezcal of een rokerige Islay; een barrel aged gin of een jonge whisky; rum op een whiskyvat gerijpt of whisky op een rumvat gerijpt..... Gaat u de uitdaging aan?? Aanmelden voor dit verrassingscollege via e-mail, telefoon of door even binnen te lopen als we geopend zijn. Kosten bedragen € 35,00 pp inclusief bijpassende snacks.