Kalender

26 sep.
2021
16:00
Whiskyproeverij Lazy Sunday Afternoon

Het is weer zover; de laatste zondag van de maand! Dan organiseren wij altijd een 'walk in' whiskyproeverij om 16.00 uur. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

26 sep.
2021
09:30
Cursus Whisky Ambassador 

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky afkomstig uit Schotland. Een intensieve training voor zowel de liefhebber als iemand die beroepsmatig met whisky te maken heeft. Na een theoretisch gedeelte en een proefervaring doe je examen en - indien geslaagd - mag je je Whisky Ambassador noemen. De training wordt verzorgd door Comedus. Voor meer info en deelname klik HIER of neem contact met ons op via info@whiskyandgin.nl. 

17 okt.
2021
16:00
Mezcal- en Tequilaproeverij

Mezcal is een verzamelnaam voor distillaten van de agaveplant. Tequila is dus een mezcal, maar mezcal is géén tequila! Mezcal ondergaat namelijk een ander, veel aardser en ambachtelijker productieproces waardoor zij haar typische rokerige smaak verkrijgt. Een spannend uitstapje voor de drinker van een rokerige whisky bijvoorbeeld. Tijd voor tekst en uitleg......… Tijdens dit 'zondagmiddagcollege' proeven we 6 glaasjes agavedistillaat met een klein bijpassend hapje. Kosten bedragen € 35,00 pp. Meld je aan! Dat kan o.a. via het Contactformulier .

31 okt.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een inloop whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Natuurlijk krijgt u het verhaal bij de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine alambiek. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire versnapering. Op tafel tevens water en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. We starten op tijd!

28 nov.
2021
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand organiseren wij een whiskyproeverij. We schenken 6 drams van elk 20ml uit onze Bacholor categorie met whisky's van over de hele wereld. Want ook in Japan, Nederland, Canada en IJsland bijvoorbeeld worden mooie whisky's gestookt. Uiteraard krijgt u het verhaal achter de whisky's en leggen we uit hoe het proces van distilleren werkt aan de hand van een kleine maar echte 'pot still'. Een soort college dus. Bij elke dram serveren wij een kleine bijpassende bite. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. U kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2 uur. U kunt zich van te voren aanmelden via het Contactformulier maar ook ter plekke aansluiten als er nog plaats is. 

19 feb.
2022
10:00
Evento di Santerello Bruidsbeurs

Trouwplannen en op zoek naar een leuke activiteit voor je Bachelor Party? Boek een whiskyproeverij! Wij verzorgen een 2 uur durende tasting geheel naar wens van de Bachelor. In onze 1920s lounge kunnen we groepen tot 20 personen comfortabel accommoderen. Houdt de bruid of bruidegom meer van een ander distillaat? Ook een proeverij van cognac, rum, grappa of gin-tonic is mogelijk. Bezoek ons op 9 of 10 oktober op de trouwbeurs voor een 'wee dram' in het monumentale Ingenhousz in Breda en we vertellen je alles over de mogelijkheden voor een groepsarrangement. Haast? Bezoek onze whiskybar aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 en informeer naar de opties. 

*ons etablissement aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 is deze dag gesloten*

20 feb.
2022
10:00
Evento di Santerello Bruidsbeurs

Trouwplannen en op zoek naar een leuke activiteit voor je Bachelor Party? Boek een whiskyproeverij! Wij verzorgen een 2 uur durende tasting geheel naar wens van de Bachelor. In onze 1920s lounge kunnen we groepen tot 20 personen comfortabel accommoderen. Houdt de bruid of bruidegom meer van een ander distillaat? Ook een proeverij van cognac, rum, grappa of gin-tonic is mogelijk. Bezoek ons op 9 of 10 oktober op de trouwbeurs voor een 'wee dram' in het monumentale Ingenhousz in Breda en we vertellen je alles over de mogelijkheden voor een groepsarrangement. Haast? Neem contact met ons op of kom langs in onze whiskybar.

*ons etablissement aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 is deze dag gesloten*