Kalender

Let op: onderstaande themaproeverijen op de zondagen zijn EXTRA bijeenkomsten! Je kunt uiteraard - we zijn immers een café  - te allen tijde binnenlopen of van tevoren een tafeltje reserveren voor een drankje of proeverijtje van de menukaart. Check onze openingstijden onderaan deze pagina. 

*********************************

10 apr.
2023
GESLOTEN

Van 6 t/m 10 april (Pasen) zijn wij gesloten.

13 apr.
2023
20:30
Cognac-Armagnacproeverij

Een bourgondische donderdagavond met fijne muziek waarop we wijndistillaten gaan proeven: Cognac en Armagnac. Hoe wordt het geproduceerd en wat is eigenlijk het verschil? Waarom is een Cognac een Brandy, maar een Brandy niet per se een Cognac? We schenken deze avond 5 glaasjes wijndistillaat met telkens tekst en uitleg een iets lekkers erbij. Niet bepaald met de Franse slag dus. Of misschien toch wel: stokbroodje, Frans kaasje, Franse saucisson ...... mmm! Kosten zijn € 35,00 pp. We starten om 20:30 uur en de proeverij duurt ongeveer tot 23:00 uur. Aanmelden kan per telefoon, per e-mail of door even binnen te open tijdens openingstijden. Het Contactformulier gebruiken mag ook.

30 apr.
2023
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskyproeverij

Elke laatste zondag van de maand om 16:00 uur: whiskyproeverij! Wil je ook kennismaken met deze mooie spirit, achtergrondverhalen horen en uitleg krijgen over het distillatieproces? Meld je aan! We schenken 5 drams van elk 20ml uit onze Bachelor categorie met whisky's van over de hele wereld. Bij elke dram serveren wij een kleine complementaire bite. Op tafel tevens Schots bronwater en stokbrood om de smaakpapillen tussendoor te neutraliseren en voor de bekende 'bodem'. Je kunt smaaknotities en aantekeningen maken en natuurlijk uitgebreid proefervaringen uitwisselen met groepsgenoten. Een heerlijke Lazy Sunday Afternoon!

Kosten bedragen EUR 35,00 pp. en de proeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Graag van tevoren aanmelden, bijvoorbeeld via het Contactformulier

11 mei
2023
20:30
Just a Date | Gin-tonic proeverij

Op een relaxte manier singles ontmoeten die ook gek zijn op gin-tonics? Noteer in je agenda: donderdagavond 11 mei organiseren wij voor Just a Date een gin-tonicproeverij. We schenken 4 mini gin-tonics met telkens een kleine food pairing en tekst & uitleg in een ongedwongen sfeer! De proeverij start om 20:30 uur en de host van de avond is een eventcoördinator van Just a Date. Klik HIER voor meer info en aanmelden.

12 mei
2023
09:30
Cursus GIN AMBASSADOR

Wil je ook álles weten over gin, gin-tonics en cocktails met gin? Word Gin Ambassador! Deze cursus - overgewaaid uit Schotland - bestaat uit een eendaagse interactieve workshop waarin o.a. de oorsprong en geschiedenis van gin door de eeuwen heen wordt behandeld (Jenever!), de verschillende productiemethoden, botanicals, gin stijlen en hoe ‘The Perfect Serve’ te creëren. Je proeft verschillende gins, maakt een cocktail en creëert je eigen gin voor thuis. We sluiten af met een examen van 30 vragen en een praktische aromatest. Na succesvolle afronding ontvang je je prestigieuze Gin Ambassador certificaat en reversspeld. En natuurlijk mag je de titel Gin Ambassador dragen. De kosten zijn € 175,00 pp. Koffie, thee en lunch in onze eigen comfortabele cursusruimte zijn inbegrepen. Ook een training op locatie is mogelijk. De cursus gaat door bij tenminste 5 deelnemers. In overleg zijn andere data mogelijk.

DUS zoek je een leuke activiteit met vriendengroep, vereniging, familie of collega's? Deze workshop is zeer geschikt voor groepen! Informeer naar de mogelijkheden via info@whiskyandgin.nl

21 mei
2023
16:00
Lazy Sunday Afternoon Whiskeyproeverij | BOURBON & BLUES

Vanwege het Jazzfestival in Breda staat onze maandelijkse whiskyproeverij in het teken van Amerikaanse distillaten. Waarom schrijf je whiskey i.p.v. whisky? Heeft de drooglegging uit het begin van de vorige eeuw daar iets mee te maken? En wat is het verschil tussen bourbon en whiskey? Meld je aan voor deze relaxte Lazy Sunday Afternoon! We proeven 5 glaasjes met telkens een passende bite en een mooi verhaal. En lekkere muziek erbij natuurlijk. Kosten EUR 35,00 pp, graag aanmelden via het Reserveringsformulier.

08 jun.
2023
20:30
GIN-TONIC proeverij

De zomer komt eraan: we krijgen weer ZIN in GIN! Aan de basis van gin ligt onze eigen Hollandse jenever. Hoe ontwikkelde die jenever zich tot gin en wanneer kwam die tonic erbij? We vertellen je alles wat je wilt weten over het ontstaan van de gin-tonic én hoe deze wordt gemaakt. Natuurlijk drinken we ook iets! Uit onze selectie van meer dan 125 gins serveren we 5 mini gin-tonics met telkens een kleine bite. De kosten bedragen € 35,00 pp en de proeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Graag van tevoren aanmelden! 

25 jun.
2023
16:00
Lazy Sunday Afternoon | thema SCHOTLAND

Het is geweldige ervaring om in Schotland een distilleerderij te bezoeken! Bij ons spreekt het tot de verbeelding, maar rijdend door dit prachtige land kom je langs de ene na de andere whiskystokerij. Alsof het gewoonste zaak van de wereld is! Vanmiddag doen we weer een rondje Schotland in 5 drams; Highlands, Lowlands, Speyside, Campbeltown en eilanden zoals Jura, Islay en Arran. Deze 'reis' duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 35,00 pp. Bij elke dram komt een klein bijpassend hapje. AANMELDEN

31 aug.
2023
GESLOTEN

I.v.m. vakantie zijn wij gesloten van 21 t/m 31 augustus 2023.