Whiskybar

WHISKY & GIN is een sfeervolle whiskybar c.q. distillatenlounge in 1920 stijl waar je onder het genot van goede muziek en in een comfortabele ambiance met vrienden, familie, collega's, alleen of met ons van een goed glas whisky, gin, Cognac, rum, grappa of ander distillaat geniet. Het monumentale pand met haar kleurrijke glas-in-lood ramen waarin ons etablissement is gevestigd dateert uit 1884 en is gebouwd in opdracht van Kolonel Frans Petrus Cavaljé, toen in dienst bij de Koninklijke Militaire Academie. In 1919 en in 1969 heeft het pand ingrijpende verbouwingen ondergaan. In 2018 - 2019 is het pand volledig gerestaureerd en zijn de oorspronkelijke ornamenten met zorg hersteld. Het interieur van de lounge en serre is in 1919 ontworpen door Charles Estourgie in Hollandse Neorenaissance stijl en prachtig bewaard gebleven.

Nieuwsgierig geworden? Doe een VIRTUELE TOUR door Whisky & Gin! Een beschrijving van het interieur en de voormalige bewoners van no. 18 vindt u HIER. Persberichten en publicaties staan op de pagina Locatie.

Je kunt gewoon binnenlopen in het cafégedeelte en vanaf de kaart een drankje bestellen. Dat kan een proeverijtje van 3 of 4 glaasjes zijn of een enkel glas. Zie de Menukaart voor een indicatie van de mogelijkheden en prijzen en een indruk van ons assortiment. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn wij tot middernacht geopend. Reserveren is gewenst om zeker te zijn van een tafeltje. Er is geen minimale groepsgrootte voor een proeverij vanaf de menukaart. Alleen of met meerderen; iedereen is welkom bij ons! Wist je dat we Partner Bar zijn van de Scotch Malt Whisky Society? Ben je lid? Bezoek onze bar en ontvang 10% korting op je Society glas! 

WHISKYBAR annex DISTILLATENLOUNGE

Distillatie is een proces waarbij verdampte alcohol condenseert en weer opgevangen wordt. Daarom is het alcoholpercentage zo hoog, zeker als er twee tot zelfs drie keer gedistilleerd wordt. Voor elke distillaat geldt dan ook: het basisproces is steeds hetzelfde. Het is de grondstof (graan, tarwe, gerst, wijn, wijnresiduen, aardappel etc.) en de rijping op het vat die smaak, kleur en diepgang geven aan de drank.

Wij zetten met onze lounge letterlijk andere distillaten op de kaart die beslist de moeite waard zijn. Vandaar de term 'distillatenlounge'. In ons assortiment vindt u onder meer enkele series Italiaanse grappa van verschillende rijping, vodka van Poolse en Russische huizen en Franse distillaten uit de streken Cognac en Armagnac. Daarnaast een variëteit aan rums en mezcals maar ook jenevers en zelfs absint. Loop gerust binnen om onze menukaart te bekijken. En blijf dan meteen om een drankje te doen in onze comfortabele lounge!

...
...
...
...