Whiskybar

Op onze menukaart vindt u een ruime keuze aan whisky en gin(-tonic) van over de hele wereld. Uiteraard mogen andere distillaten niet ontbreken in een distillatenlounge! Op dit moment hebben wij zo'n 200 whisky's, 100 gins en ruim 90 overige distillaten in onze collectie. Op de menukaart hebben we overigens ook een beperkt assortiment bier, wijn, fris, warme dranken en non-alcoholisch.

Distillatie is een proces waarbij verdampte alcohol condenseert en weer opgevangen wordt. Daarom is het alcoholpercentage zo hoog, zeker als er twee tot zelfs drie keer gedistilleerd wordt. Voor elke distillaat geldt dan ook: het basisproces is steeds hetzelfde. Het is de grondstof (graan, tarwe, gerst, wijn, wijnresiduen, aardappel etc.) en de rijping op het vat die smaak, kleur en diepgang geven aan de drank.

WHISKY OF WHISKEY OF BOURBON?

Hoe kan het dat u de ene keer whisky leest en de andere keer whiskey? Beide zijn correct! Whiskey met 'e' is typisch Iers en Amerikaans. De Schotten en de rest van de wereld schrijven whisky zonder 'e'. Bourbon daarentegen is een distillaat op basis van mais en hoeft maar 2 jaar te rijpen i.p.v. 3. Bourbon is een typisch Amerikaans distillaat.

GIN, GENEVER EN JENEVER

 - wordt aan gewerkt -

OVERIGE DISTILLATEN

Wij zetten met onze lounge letterlijk andere distillaten op de kaart die beslist de moeite waard zijn. In ons assortiment vindt u onder meer enkele series Italiaanse grappa van verschillende rijping, vodka van Poolse en Russische huizen, Franse distillaten uit de streken Cognac en Armagnac en ook een dappere absint en een stoere rum ontbreken niet. Korenwijn, Bierbrand, Oude en Jonge Jenever, Genever, Mezcal, Tequila; volgens ons is de menukaart vrij compleet. Nieuwsgierig geworden? Loop even binnen om onze menukaart te bekijken. En blijf dan meteen om een drankje te doen in onze comfortabele lounge!

...
...
...
...